![]() |
Buharda Pişirmek Riski Azaltır |
![]() |
![]() |
#1 |
_SiYaH_
|
![]() Buharda Pişirmek Riski AzaltırKanserden korunmada yediklerinizi nasıl pişirdiğiniz de önemli ![]() ![]() Sağlıklı beslendiğinize inanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Beslenme alışkanlığınızı gözden geçirin! Kanser yapan nedenlerde ikinci faktör olan beslenme alışkanlıklarında yediklerimizi nasıl seçtiğimiz ve pişirdiğimiz de önemli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sağlıkta ve kanserde doğru beslenme" adıyla yazdıkları kitapta besinlerin pişirme yöntemlerinde yapılan hatalara da işaret eden Prof ![]() ![]() ![]() Türk mutfağında yapılan en büyük yanlışlar neler? Bir kere mangal alışkanlığı, yanık gıdaları yemek, direkt ateşe maruz kalan gıdaları yemek, çok tuzlu yemek, konserve yapılmış gıdaları tüketmek, kızartmalar ve hazır gıdalar mutfağımızdaki yanlışlardan ![]() En başta yağda kızartma ve yağın yanması, birtakım oksidan maddelerin açığa çıkmasıyla birlikte kanserin oluşumunu tetikliyor ![]() Bunlara karşı neler öneriyorsunuz? Özellikle sebzelerin yapısındaki vitamin ve minerallerin kaybını önlemek için buharda pişirme yöntemini öneriyoruz ![]() ![]() ![]() Tarım ilaçların kanser oluşumundaki rolü nedir? Gıdaların daha tarlada maruz kaldıkları tarım ilaçları kanser için risk yaratıyor ![]() ![]() ![]() Peki bu ilaçlar iyi yıkamayla giderilemiyor mu? Bu ilaçların iyi yıkamayla bir ilgisi yoktur meyvenin çekirdeğine kadar girer ![]() ![]() ![]() Organik tarım da çözüm değil mi yani? Evet değil, çünkü orada da ilaç kullanılıyor ![]() Pişirme yöntemindeki yanlışlar ve doğruları Sebzeyi pişirdikten sonra suyunu döküyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Baklagillerin ve makarnanın haşlama suyunu dökmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl saklandığı önemli Et, süt ürünleri, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler ve kurubaklagillerde bulunan riboflavin ışığa oldukça hassastır ![]() ![]() ![]() Yoğurdun yeşilimsi suyunu döküyoruz ![]() ![]() Yine Türk mutfağının geleneksel çorbası olan tarhana, içeriğindeki yoğurt ve yumurta nedeniyle iyi bir riboflavin kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Sütlü tatlı yaparken dikkat! Sütlü tatlı yaparken hem şekeri hem de sütü beraberinde kaynatmak sütün yapısındaki proteine zarar verir ![]() ![]() Yumurtayı pişirmeyi bilmiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı kavurmayın! Yağda soğanı kavurmak da birtakım oksidan maddelerin ortaya çıkmasına neden olur ![]() ![]() Posalı besin tüketmek kanserden korur Posalı yani liften zengin besinler, kolon (bağırsak) kanserine karşı koruyucu özelliğiyle biliniyor ![]() • Günde en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketin ![]() • Kabuğuyla yenilebilen sebze ve meyveleri soymayın ![]() • Çiğ tüketilebilen sebzeleri çiğ tüketin ![]() • Haftada en az iki kez kurubaklagil tüketin ![]() • Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih edin ![]() • Makarna tercihinizi kepekli makarnadan yana kullanın ![]() • Mümkün olduğunca pirinç pilavı yerine posa içeriği daha yüksek olan bulgur pilavı tüketin ![]() • Omletlere çeşitli sebzeler ekleyin ![]() • Meyve suları yerine meyvelerin kendisini tüketin ![]() • Yemeklerinizi mümkün olduğunca buharda haşlanmış sebzelerle tüketin ![]() • Kahvaltıda zaman zaman kahvaltılık gevreklere yer verin ![]() • Çorbaları posa içeriği yüksek nohut, mercimek gibi baklagillerle hazırlayın ![]()
__________________
![]() _APOCALYPTİCA_ |
![]() |
![]() |
|