Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilginçlikler, yapraklarda

Yapraklarda İlginçlikler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yapraklarda İlginçlikler

Doğanın ilginç ve şaşırtıcı yansımalarını, bitkilerin büyüleyici dünyasında, birbirinden değişik yaprak formlarını incelerken görmek mümkündür Bunlardan bazılarını sizin için seçtik;

Çocuk Taşıyan Yaprak

Bir Amazon Nilüfer bitkisinin değişime uğramış çiçek yaprakları küçük bir afacanı su üzerinde tutabiliyor

Stresten Bayılan Yapraklar

Küstümotu olarak bilinen bitki, bilimsel adıyla "Mimosa pudica" aşırı duyarlı bir bitki Öyle ki bazı stresler (sıcaklık, soğuk, şok vs) karşısında "hoşnutsuzluk" göstererek büzülen, tabiri yerindeyse bayılan yapraklara sahip Şaşırtıcı olan yaprakların bir "işkenceye" maruz kaldığında en az bir saniye gibi olağanüstü bir hızda tepki vermesi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com