Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
salkım, söğüt

Salkım Söğüt

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Salkım Söğüt

Salkım Söğüt - Salkım Söğüt Hakkında - Salkım Söğüt Bitkisi

Salkım söğüt (Salix babylonica), söğütgiller (Salicaceae) familyasından sarkık dallı söğüt türü

15 m'yi kadar boylanır Sürgün ve dallar çok ince ve elastik olduğundan dik durmaz, aşağıya sarkar Yaşlı gövdelerin uzunlamasına çatlaklı boz renkli kabukları vardır

Sürgünler sarımtrak yeşil, cilalanmış gibi parlaktır Uç tomurcuğu pseudo-terminal, çıplak tek pullu, tomurcuklar sürgünlere tam yaslanmıştır ve sarmal dizilmiştir Yaprakları dar, şeritsidir, ucu sivri ve kenarları hafif dişlidir Her iki yüzüde çıplak olan yaprakların, üst yüzü koyu, alt yüzü mat, açık gri yeşildir Çoğunlukla yapraklar kıvrıktır Damarlar belirgin ve çıplaktır Yaprak sapı kısadır Yaprak sapının sürgün üzerine bıraktığı iz dar şerit halindedir ve 3 iletim demeti izi vardır 2n = 63, 72, 76 Vatanı Çin'dir

İki varyetesi vardır:

Salix babylonica varbabylonica

Salix babylonica varglandulipilosa

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com