Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sirkengiller

Sirkengiller

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sirkengiller

Sirkengiller - Sirkengiller Özellikleri - Sirkengiller Hakkında

Sirkengiller ya da Kazayağıgiller (Chenopodiaceae), çiçekli bitkilerden bir familyadır Bu familya çoğu taksonomist tarafından tanınmakla beraber APG II sistemi tarafından tanınmaz APG, bu bitkileri ıspanakgiller (Amaranthaceae) familyasına yerleştirir

Bu familyada yaklaşık 1400 tür olduğu kabul edilir Gıda olarak kullanılan türler arasında Kuinoa, Kañiwa, Sirken, ve kaz ayağı (Chenopodium spp), kara pazı (Atriplex spp), ıspanak (Spinacia oleracea), ve ticarî olarak en büyük önemi olan, Beta vulgaris 'ten türemiş tarım ürünleri bulunur: şeker pancarı, pancar ve pazı

Morfolojileri

Yaprakları kulakçıksız ve sarmal dizilişlidir Çoğu otsu, bazıları odunsu olan bitkilerdir Bazı türlerinin gövdesi etli (sukkulent) yapıdadır Çiçekler çok küçük, bazıları tek eşeylidir Çoğu nitroildir Familya üyelerinin bir kısmı tuzcul (halofit) ve ruderaldir

Bu familyadaki bazı önemli cinsler: Atriplex, Beta, Chenopodium, Halogeton, Halosarcia, Salicornia, Salsola, Sarcocornia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com