Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, kalanchoe

Kalanchoe Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalanchoe Çiçeği

Kalanchoe Çiçeği Bakımı - Kalanchoe Çiçeği Hakkında - Kalanchoe Nasıl Yetiştirilir

Kalanchoe karşıt yapraklı, talkım halinde sarı yada kırmızı çiçekli çok tohum içeren kapsül meyveli otsu yada çalımsı bir bitkidir Çiçek tacı borumsu biçimde ve taç yaprakları dörtlü yada beşli tiptedir Kalanchoe çiçeği Güney Afrika ve Madagaskar kökenlidir Kalanchoe damkoruğugiller familyasındandır

Kalanchoe kirmizi, turuncu, sari, leylak, beyaz veya pembe renkleri bulunan bir çiçektir Kalanchoe‘nin çiçekleri dokuldukten sonra, çiçeğin bulundugu saplari kesin ve saksiyi golgeli bir yere yerlestirin

1 ay boyunca çiçeği cok az sulayin 1 ay gectikten sonra çiçeği aydinlik bir yere yerlestirip düzenli olarak sulayın Kalanchoe‘nin bakımı ise şöyle:

Isı: Normal oda sıcaklığı ideal

Işık: İlkbahardan kısa kadar direk güneş ışığı almayan bir yere, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirin

Su Miktari: İki sulama arasında toprağın biraz kurumasına izin verin

Nem: Neme ihtiyacı yok

Saksı Degiştirme Zamanı: Her sene sonbahar ayında saksısını değiştirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Kalanchoe Çiçeği

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kalanchoe Çiçeği

KALANCHOE BLOSSFEDIANA

(Kalanşo)

Parlak kırmızı, sarı, pembe, portakal rengi çiçekleri vardır Aydınlık, güneşli ve havadar ortamı tercih ederler Fazla suya hassastır Kışın 12-15 °C’lik sıcaklıkta muhafaza edilmelidir Tohumla ve tepe sürgünleri ile üretilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com