Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
funda, süpürgeotu

Funda (Süpürgeotu)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Funda (Süpürgeotu)

Funda (süpürgeotu)

Fundagillerden; çiçekleri kırmızımtırak mor ve çan şeklinde olan bir bitkidir İşlenmemiş topraklarda yetişir Çalı görünümündedir Süpürge çalısı da denilen bu bitkinin kökünden ağızlık; dallarından da kaba süpürge yapılır Çiçekleri, Ağustos ayından itibaren toplanıp, kurutulur

Faydası : İshali keser, idrar söktürür Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur Nikriste de faydalıdır Anne sütünü artırır Lapası, ağrıları keser Zeytinyağı ile hazırlanan merhemi, çıban ve egzamada faydalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Funda (Süpürgeotu)

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Funda (Süpürgeotu)

Genel:0,2-0,7m uzunluğunda 0,5m genişliğinde dik uzayan cüce çalıdırYavaş uzar

Çiçek:Küçük, yuıvarlak şekilli hafif kokulu çiçekleri vadır

Meyve:Çok küçük meyveleri vardır

Yaprak:Herdem yeşildirÇeşitli renklere sahiptir

İstek:Yarı gölgeli yerleri sever;soğuğave ısıya dayanıklıdır

Toprak:Organik madde miktarınca zengin killi topraktan hoşlanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Funda (Süpürgeotu)

Eski 07-26-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Funda (Süpürgeotu)

Kochıa Socparıa - Kochıa Socparıa Bitkisi - Kochıa Socparıa Bitkisi Hakkında -Kochıa Socparıa Resmi

KOCHIA SOCPARIA

(Süpürge Otu, Yaz Servisi)

Herdem yeşil, otsu bir süs bitkisidir Yaprakları parçalı ipliksidir Açık yeşil yapraklar sonbaharda kırmızıya dönüşür Boyu 90 cm kadardır Güneş isteği fazla olup, su isteği azdır Kumlu, geçirgen topraklarda iyi gelişme gösterir Soğuğa fazla dayanıklı değildir Minimum sıcaklık isteği 0 °C'dir Sıcak iklimlerde bahçe ve saksılarda süs bitkisi olarak yetiştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com