Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, manolya

Manolya Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Manolya Çiçeği

Manolya Çiçeği Yetiştirilmesi - Manolya Çiçeğinin Özellikleri - Manolya Çiçeği Bakımı

Familya : Magnoliaceae

Latince : Magnolia grandiflora

Türkçe : Büyük Çiçekli Manolya

Manolya Çiçeğinin Doğal Yayılış ve Rakımı

Kuzey Amerika'nın güney bölgelerinde yerli olarak, dünyanın birçok ılıman bölgesin de, özelikle Avrupa ve Türkiye'de de yetişir Ülkemizde Karadeniz kıyıları ve Marmara Bölgesi'nde yetiştirilmektedir

Manolya Çiçeğinin Toprak ve Besin İsteği

Optimal gelişimini nemli, gevşek, derin, besince zengin, iyi drenajlı ve asidik topraklarda yapar Kirece karşı hassastır Optimal pH=40-65'dur

Manolya Çiçeği ve Donlara Duyarlılık

Donlara duyarlıdır -10 C sıcaklıklara kadar dayanır

Manolya Çiçeğinin Sıcaklık ve Nem İsteği

Ilıman iklimlerde yetişir Soğuk iklim şartlarında kışın himayeye ihtiyaç duyar Deniz soğuğundan hoşlanmaz

Manolya Çiçeğinin Tohum Özellikleri

Bir kese içinde bulunan tohumları çok sayıda, parlak, kırmızımsı renkli ve fasulye tanesi biçimindedir Tohum olgunlaşma zamanı Eylül-Kasım aylarıdır

Manolya Çiçeğinin Tepe Şekli

Yuvarlak bir tepe yapar Tepe çapı 7-8 mdir

Manolya Çiçeğini Makaslama ve Budama

İhtiyaç duyulursa vejetasyon devresi dışında hafifçe budanmalıdır

Manolya Çiçeği Büyüme ve Boylanma

Hızlı büyür Maksimum 20-30 m boy yapar

Manolya Çiçeğinin Kök Yapısı

Büyük ve derine inen kazık kök sistemi geliştirir Etli yan kökleri toprak yüzeyin hemen altındadır

Manolya Çiçeğinin Işık İsteği

Işık-yarıgölge ağacıdır

Manolya Çiçeğinde Meyve ve Çiçek

Meyveleri uzun, oval, 7-10 cm büyüklüğünde, bileşik kozalaklı ve kahverengi tüylü olup yumurtaya benzer Mayıs-Ağustos'ta açan çiçekleri 20-30 cm geniş, çanak biçiminde, beyaz renkli ve güzel kokuludur Çiçekler hermafrodittir

Manolya Çiçeğinde Yaprak ve Sürgün

Hep yeşil yapraklan 12-20 cm uzun, elips biçimli, derimsî, üst yüzü parlak koyu yeşil, alt yüzü pas renginde tüylerle kaplıdır Sürgünler pas rengi ince tüylerle Örtülüdür

Manolya Çiçeğinin Üretim Şekli

Tohum, çelik ve aşı ile üretilir Tohumlar toplanıp temizlendikten sonra kurumadan hemen veya 12-15 haftalık soğuk katlamadan sonra ilkbaharda ekilir Ekimden sonra çimlenme ortamı kuru kalmamalıdır Haziran-Ağustos aylarında yumuşak çelik, yanaştırma aşı, durgun göz aşısı ve havai daldırma ile üretilir

Manolya Çiçeğinin Diğer Özellikleri

Park ve bahçelerde genellikle soliter kullanılır Rüzgara duyarlıdır Korunaklı yerlere j dikilmelidir Kirli havaya dayanır Çiçeklerini koklarken nefes verilirse çiçeklerin beyaz rengi solar ve kararır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com