Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaktüs, kaynanadili

Kaynanadili (Kaktüs)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaynanadili (Kaktüs)

Atlasçiçeğigiller familyasından; bir çeşit bitkidir Nopal zamkı elde edilir

Faydası : Dizanteri ve ishali keser

Alıntı Yaparak Cevapla

Kaynanadili (Kaktüs)

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kaynanadili (Kaktüs)

opintica fıcus indica

cactaceae opintica ficus ındica

sarı çiçeklere sahiptir yazın başında erken yazda çiçeklenmeye başlar meyve ve tohumları yenilebilir tam işık ister kuraklığa dayanır bakım ıstemez düz oval yapraklara sahiptır sarı çiçeklerin oluşmasının hemen ardından buyuk yenilebilen kırmızı meyvelerı oluşur

Alıntı Yaparak Cevapla

Kaynanadili (Kaktüs)

Eski 07-26-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kaynanadili (Kaktüs)

Kaynana dili çiçeğinin Latincesi Opuntia dır, Familyası kaktüsgillerdir (Cactaceae) Türkçe’de İngilizce’deki prickly pears (dikenli armutlar) adına benzer şekilde topluca dikenli incirler adı ile anılan türleri içeren Opuntia ve İspanyolcada cholla ortak adı ile anılan türleri içeren Cylindropuntia alt cinslerine ayrılan bu cinsin tipik türü, Türkçe’de “Eşek inciri”, “Hint inciri”, “Frenk inciri”, “dikenli incir” ya da halk ağzında “kaynandili” olarak anılan Opuntia ficus-indica’dır

Dikenli incirler (Opuntia alt cinsi), yassı ve yuvarlak bölümlerin eklemlenerek oluşturduğu gövdelere sahiptir Cylindropuntia alt cinsinin türlerinde ise gövde bölümleri yassı değil, silindrik yapılıdır

Gövdesi düz ve yassı büyük parçalar halinde eklemlidir ve üzerinde kabarcıklar bulunur Büyük çiçekleri baharda ya da yaz başında açar Olgunlaşmadan önce yeşil olan meyveleri, olgunlaştığında erguvani renge dönüşür ve yenilebilir Gövdesi yaşlandıkça olgunlaşır Bol güneş alan yerlerde fazla suya geresinim duymadan yetişir Her türlü toprağa uyum sağlayabilir

kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com