Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fidana, tohumdan

Tohumdan Fidana

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tohumdan Fidana

Tohumlar Ne İşe Yarar - Çimlenme Nedir - Çimlenme Nasıl Olur - Çimlenme için Gereken Şartlar NelerdirHer tohum yeni bir bitki oluşturmak içindir Tohumlar uygun ortam bulduğunda yeşermeye başlar Buna çimlenme denir

Tohumda meydana gelen gelişme olayları çimlenmeyle devam eder

Çimlenme:

Tohum uygun ortam şartları olduğu zaman yavaş yavaş çatlar ve kök salmaya başlar Bu olay çimlenmedir Yeni filizlenen bu bitkinin çimlenme aşaması yapraklar açıncaya kadar geçen süredir

Çimlenme için gereken şartlar:

* Sıcaklık

* Su (nem)

* Oksijen (O2)

Yukarıdaki faktörlerden herhangi biri sağlanmazsa çimlenme olmaz

Normalde bitkilerin karbondioksit kullandığını biliyoruz Bunun nedeni fotosentez yapmalıdır Fakat tohumların fotosentez yapacak yaprakları yoktur Çimlenmenin olabilmesi için enerjiye ihtiyaç vardır Bu enerji de oksijenli solunumla sağlanır

Bu yüzden çimlenme için oksijen gereklidir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com