![]() |
Türk Şarabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk ŞarabıTürk Şarabı bitkileri - Türk Şarabı nasıldır Türk Şarabı büyük şarap üreticisi olan ülkelerin gerisinde olmakla birlikte giderek tanınmakta ve üretim miktarı hızla artmaktadır ![]() Türkiye toprakları dünyanın en eski şarap bölgelerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şarap üretimini elinde bulunduran azınlıkların, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından sonra ülkeyi terketmeleri Türk şarapçılığına büyük darbe vurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı şarap üzümleri Öküzgözü (Doğu Anadolu) Boğazkere (Güneydoğu Anadolu) Bornova misketi (İzmir ve Ege) Cabernet sauvignon Cinsault Karasakız / Kuntra (Bozcaada) Karalahna (Bozcaada) Pinot noir Syrah Merlot Kara dimrit (Kapadokya) Papaz karası (Trakya) Çal karası (Denizli) Horoz karası (Kilis) Ada karası (Avşa Adası) Kalecik Karası (Ankara) Sergi karası Beyaz şarap üzümleri Emir (Kapadokya) Dökülgen Hasandede Kabarcık Narince (Tokat) Chardonnay Sauvignon blanc Rumi Semillon (Trakya) Sultaniye çekirdeksiz Yapıncak Vasilaki (Bozcaada) |
![]() |
![]() |
|