Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cim, hakkında, hastalıkları

Çim Hastalıkları Hakkında

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çim Hastalıkları Hakkında

Pythium Blight Hastalığı Hakkında - Dollar Spot Hastalığı Hakkında - Rust Hastalığı Hakkında - Çim Hastalıkları Ve Bakımı - Yaprak Lekesi Nedir

ÇİM ALANLARDA MEYDANA GELEN HASTALIKLAR NELERDİR?
Pythium Blight

Nisan ve Ekim ayları arasında havaların sıcak seyrettiği dönemlerde görülür Açık kahve düzensiz lekeler halindedir Çim yaprakları yatar

Fusarium Blight

Haziran ve Ağustos ayları arasında yuvarlak hilal şeklinde lekeler görülür Ölü çim tırmıkla temizlenerek, 10-14 gün arayla 2 defa gerekli ilaçlama yapılmalıdır

Dollar Spot

Eylül ve Ekim aylarında çim üzerinde 15cm çapında kahve-saman renkli dairesel leke oluşumları görülür Çim kuru tutulmalı, haftada 1-2 defa sulama yapılmalıdır 7-10 gün ara ile iki kez ilaçlama yapılmalıdır

Kahverengi Yama Hastalığı

Yüksek nem ve sıcak nedeniyle yaklaşık 30cm çapında kahverengi dairesel lekeler oluşur Bu bölgelerde çimler ölür 7-10 gün arayla 3 veya 4 kez ilaçlama yapılması gerekir Çim alan bir süre kuru bırakılmalı Haftada 1-2 kez su verilmelidir

Septoria (Yaprak Lekesi)

ilkbahar ve sonbaharda görülür Yaprak uçları sarı-gri kenarları kırmızı veya sarı renk alır 7-10 gün arayla ilaçlama yapmak gerekir

Rust (Pas)
Nemli havalarda çim yaprakları açık yeşil, sarı, portakal rengi tozla kaplanır İlaçlamanın yanı sıra çim azotla beslenerek büyüme hızlandırılmalı ve sık sık biçilmelidir

Nematod

Çim kökleriyle beslenen mikroskobik kurtlardır Çim ekiminden önce toprağın fumige (dezenfekte) edilmesi gerekir

Çim Kurtları

Yaz başından itibaren ayda 1 kez ilaçlama yapılmalı, ilaçlamadan sonra çim 3 gün boyunca sulanmamalı ve biçilmemelidir

Grubs

Çim köküyle beslenen böceklerdir İlaçlama yapılmalıdır İlacın çimin kök bölgesine ulaşması için 1 saat içerisinde sulama yapılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com