Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkiler, cim, kullanılan

Çim Yerine Kullanılan Bitkiler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çim Yerine Kullanılan Bitkiler

Çim Benzeyen Bitkiler - Lippia repens - Çim Bitkileri Hakkında

Çim Yerine Kullanılan Bitkiler:

Bu bitkileri geniş alanlardan ziyade; çim çeşitlerinin kullanımı zor olan, daha dar alanlarda veya ekstrem durumlarda tercih edilir Yani dar mekanlarda veyahut dik alanlarda veya gölge gibi durumlarda tercih edilir Başlıcaları şunlardır:

Lippia repens (Lipya Çimi): Çok yıllık otsu bir bitkidirKışın yaprağını döker, yazı pembe, beyaz, krem renkli çiçek açarHızlı gelişirYaprakları küçük koyu yeşildir Toprak seçiciliği olmamakla beraber organik maddece zengin, iyi drenajlı toprakları sever Nemli eğimleri stabilizesinde kullanılırBasılmaya ve ezilmeye karşı hassastır Sık biçim istemezÇiçekli olduğu dönemde arıları cezbeder bu da kullanım alanlarının sınırlayan bir sebeptirÜretimi stolonları ile yapılır

Dichondra repens (Fare Kulağı): 1 grda1800 adet tohum vardır Çok narin yapılı, sık yapraklı, yüzeysel kök gelişimi olan ve bodur bir yer örtücü bitkidirStolonları ve kökleri ile yayılır Hızlı gelişir; tınlı; az killi, iyi drenajlı toprakları severSıcaklara dayanıklıdır 4 ºC ye kadar dayanıklıdır Bu sıcaklığın altında sararmalar meydana gelirSu ve gübre isteği fazladırSık su isterEzilmeye ve basılmaya karşı hassastırDerin biçim yapmak bitkiye zarar verebilir

Trifolium repens (Üçgül): 1 gr da 600 adet tohum bulunur Bazı uygulamalarda çimlere alternatif olarak uygulanır Kaba ve kaygan yüzeye sahiptirler Bazı yerlerde de diğer çim karışımlarına %5 oranında karıştırılmaktadır Fakat çiçeklerinin arıları cezbetmesi nedeniyle bir çok alanda kullanılmasını engeller Ayrıca üzerine oturulduğunda elbiseyi boyayabilir Biçimi de diğer çim çeşitlerine göre daha zordurÜretimi tohumla yapılamaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com