Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
centranhus, ruber

Centranhus Ruber

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Centranhus Ruber

Centranhus Ruber - Centranhus Ruber Bitkisi - Centranhus Ruber Bitkisi Hakkında

CENTRANHUS RUBER L

(Kırmızı Kediotu)

Çok dallı bir bitkidir Çok sayıda mavimsi yeşil, içi boş gövdeli seyrek dallıdır Oval yaprakları karşılıklı, mızrağımsı, sivri ve damla uçludur Çok sayıdaki koyu pembe çiçekler boru şeklinde ve terminal durumlu yalancı şemsiye üzerinde bulunurlar Çiçeklenme mevsimi yaz ve ilkbahardır Boyu 50-90 cm olup, anavatanı Güney Avrupa'dır Tam güneş, ılıman iklim ister Dona dayanıklı değildir Fakir toprakla da yetişir Eski duvarlarda tuğlaların arasında, kireç ocaklarında, kayalık alanlarda ve kalkerli topraklarda yetişebilir Düzenli sulama istemez Kışın gövdeler yer seviyesinde budanmalıdır Tohumlar olgunlaştıktan sonra direkt dikimi yapılacak yere ekilir Yada turba saksılara ekim yapılıp, daha sonra bahçeye dikilir, böylece bitki zarar görmez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com