Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cheıranthus, cheırı

Cheıranthus Cheırı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cheıranthus Cheırı

Cheıranthus Cheırı - Cheıranthus Cheırı Bitkisi -Cheıranthus Cheırı Bitkisi Hakkında

CHEIRANTHUS CHEIRI

Genellikle tek yıllık veya iki yıllık olarak yetiştirilen, ortama kolay adapte olan, dona dayanıklı, gösterişli çiçekli bir bitkidir Yapraklar seyrek, şerit-mızrağımsı, dalgalı ve kısa saplıdır Her dalın ucunda başak şeklinde çok sayıda Çiçeği vardır Çiçekler sarı renklidir Çiçeklenme mevsimi ilkbahar ve yazdır Boyu 40-60 cm olup, anavatanı Ege Adalarıdır Güneşli ortamları ve ılıman iklimleri sever Geçirgen, kalkerli, çok zengin olmayan toprakları sever Duvarlarda, tuğla aralarında, eski sıva vs içeren molozlarda yayılır, büyür Su isteği ortadır Soğuğa dayanıklıdır, kolay büyür Korunaklı açık seralarda geç yaz tohum ekimi ile yada ilkbaharca kapalı seralara veya direkt dışarıya dikim sahasına tohum ekimi yapılarak üretilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com