![]() |
Japon Ayvası Chaenomeles Japonica |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Ayvası Chaenomeles JaponicaGenel:1m uzunluğunda ve genişliğindeki küçük boylu çalıdır ![]() ![]() Çiçek:Çok farklı çiçeklere sahiptir ![]() ![]() Meyve:Küçük meyvelere sahiptir ![]() ![]() ![]() Yaprak:Geniş,oval şekilli ve parlak koyu yeşil renklidir ![]() ![]() Kök:Hassas köklere sahiptir ![]() İstekler:Yarı gölgeli yerleri sever,ısıya dayanıklıdır ![]() ![]() Toprak:Yüksek drenaja sahip,yarı nemli topraktan hoşlanır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Japon Ayvası Chaenomeles Japonica |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Ayvası Chaenomeles JaponicaJapon Ayvası - Japon Ayvası Nedir - Chaenomeles Yetiştiriciliği Japon Ayvası Yetiştiriciliği * Bilimsel Sınıflandırma o Alem: Plantea + Şube: Magnoliophyta # Sınıf: Magnoliopsida * Takım: Rosales o Familya: Rosaceae + Botanik Adı: Chaenomeles # Türkçe Adı: Japon ayvası Japonya’ da doğal olarak bulunan Japon ayvası; yazın yeşil, 3 m kadar boylanabilen, sık dallı, yaygın ve bodur gelişen bir çalı türüdür ![]() dişli, 3-5 cm uzunluğundadır ![]() Şekil olarak yumurta veya oval şeklinde, üst yüzü parlak koyu yeşil, alt yüzü açık renkli, tüysüz ve sapı kısadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üretimi Üretimi; tohum, daldırma ve çelik ile olur ![]() Tohumla üretimde tohumlar ekilmeden önce 4 0C’ de 2–3 ay katlanarak çimlendirilir ![]() Sonbaharda direkt açık araziye ekilerek üretilebilir ![]() ![]() Bu yüzden de tohumla üretim tavsiye edilmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|