Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, hüsnü, yusuf

Hüsnü Yusuf Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hüsnü Yusuf Çiçeği

Hüsnü Yusuf Çiçeği - Dianthus barbatus - Hüsnü Yusuf Çiçeği Hakkında

HÜSNÜ YUSUF (Diğer adı: Kıllı karanfil)

Karanfilgiller familyasındandır Anayurdunun Akdeniz Havzası'nda olduğu sanılmakta, yabani örnekleri ülkemizde Trakya bölgesinin kayın ormanlarında görülmektedir 4060 cm kadar boylanabilen iki yıllık dayanıklı otsu bitkidir Ama, çoğu kez hüsnü yusuflara bir yıllık bitki işlemi uygulanmaktadır Otlara benzeyen yeşil ya da bazen gri yeşil yapraklan; ilkbahar sonunda başlayıp tüm yaz boyunca bol bol açan kırmızı, pembe, beyaz ve sayılan bu renklerin ikisini bir arada çok hoş biçimlerde taşıyan, yalınkat ya da katmerli açan güzel çiçekleri vardır hüsnü yusuf bitkisi çiçek tarhlarında, bordürlerde ve kayalık bahçelerde yetiştirildiği gibi evlerde pencere önü ve balkonlara konulan plastik kutu saksılarda da çok güzel durur Ayrıca, bitkiden kesme çiçek olarak da yararlanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com