Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aralia, aralya, bitkisi

Aralya (Aralia) Bitkisi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aralya (Aralia) Bitkisi

Aralya Çiçeği - Aralia Çiçeği - Aralya Bitkisi

Sertçe, narin yapılı ağaççık veya çalı gibidir Uzakdoğu ve Kuzey Amerika bitkisidir Parçalı yapraklı sürekli yeşil, güxel bir salon bitkisidir Tohumlar ile üretimi sağlanır

Aralya Bitkisinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

Toprak: Kuvvetli ve derin topraklardan hoşlanır Bol gübreli, düşli nehir kumu karışık bahçe toprağı önerilir

Su: Aşırı bir su isteği yoktur

Işık: Yarı gölgede iyi gelişir, havadar yerleri sever

Sıcaklık: Kışın 7, yazın ise 18-20 derece civarında ısı ister

Gübre: 5-10 aylar arası, haftada bir kez 1-2 gr kompoze gübre 1 lt suda eritilerek verilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Aralya (Aralia) Bitkisi

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Aralya (Aralia) Bitkisi

Fatshedera Lızeı- Fatshedera Lızeı Bitkisi - Fatshedera Lızeı Bitkisi Hakkında

FATSHEDERA LIZEI

(Sarmaşık Aralya)

Fatsia x Hedera melezleşmesinden elde edilmiştir Kanaatkar bir bitkidir Gölge, yarı gölge mahalleri ve ılık ortamı sever Yazın bol su verilmeli, sıcak havalarda su püskürtülmelidir Sonbahar ve kışın az su verilmeli, 10 °C lik ortamlarda tutulmalıdır Üretilmesi çelikle yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Aralya (Aralia) Bitkisi

Eski 07-26-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Aralya (Aralia) Bitkisi

Fatsıa Joponıcca- Fatsıa Joponıcca Bitkisi - Fatsıa Joponıcca Bitkisi Hakkında

FATSIA JAPONICA

(Aralya)

Kanaatkar bir bitkidir Gölge, yarı gölge mahalleri sever Sıcak havalarda bol su verilmeli ve yapraklara su püskürtülmelidir Kışın ise 6-10 °C de aydınlık bir yerde daha az su vererek muhafazası uygundur Üretilmesi tohum ve çelik iledir

Alıntı Yaparak Cevapla

Aralya (Aralia) Bitkisi

Eski 07-26-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Aralya (Aralia) Bitkisi

resimleride olsa ne güzel olurdu ben çiçekleri çok severim: )
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com