Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anason, yıldız

Yıldız Anason

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yıldız Anason

Yıldız Anason Nedir - Yıldız Anason Faydaları - Yıldız Anason Hakkında - Yıldız Anason Hakkında Bilgi

Yıldız anason ya da Çin yıldız anasonu (Illicium verum), yıldız biçiminde meyvesi olan, tadı anasona benzeyen ve ana vatanı Güney Batı Çin olan bir bitkidir

Olgunlaşmadan hemen önce toplanan meyvelerinin Çin, Hint ve Endonezya mutfaklarında geniş kullanımı vardır

Yıldız anason, anason bitkisi ile yakın akraba olmamasına karşın anasona tadını veren anetol içerir Anason'dan daha ucuz olması sebebi ile anasonun yerine kullanımı yaygınlaşmıştır Örneğin Galliano ve Sambuca içkilerinin yapımında anasonun yerine kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com