Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tayini

Ph Tayini

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ph Tayini

Ph Tayini Nedir - Ph Hakkında - Bitkilerde Ph

Üç yolla olur

Birincisi :laboratuvara tahlil için bir örnek gönderirsiniz ve orada tayin edilir Sonuçlar güvenilir olacaktırFakat tahlilin sağlıklı olabilmesi için tüm tarlayı temsil edecek numune gönderilmesi gerekmektedirBu yöntem herzaman için kendi tesinizi kendiniz yapmanızdan daha pahalıya malolacaktırİkinci yol olan Evde tahlil için bir ph tahlil kiti almanız gerekecektir

Fakat laboratuvarın bir avantajı laboratuvarda bulunan uzmanların tahlille birlikte size tavsiyelerdede bulunabilmeleridirEvde yapılan testlerde laboratuvardakine kıyasla zaöan açısından daha avantajlıdır Bunun için tarlanın tahlil etmeyi istediğiniz bir yerinden alınan bir miktar topraği test kiti içindeki küçük tüpün içine koymanız ve üzerine birkaç damla test solusyonu ilavesiyle tüpü çalkalamanız yeterli olacaktırDaha sonra tüpü bir saatliğine solüsyonun reaksiyonunu beklemek üzere bırakırsanız toprağınızın ph sevyesine göre bu solusyonun renk aldığını göreceksinizSize kitle birlikte verilen renk kataloğundaki renklerle solusyonun rengini karşılaştırmak suretiyle ph tayinini yapabilirsiniz

Piyasada çeşitli kitler bulunmakta ve değişik kitlerde değişik renk açığa çıkarmaktadırFakat yinede genelde asit topraklar yeşil-turuncu Alkalin topraklarda yeşil-mavi bir renk verirlerFakat genellikle kitle birlikte renk kataloğu verilecektir ve sonucu buna bakarak tayin etmeniz gerekecektir

Üçüncü güvenilir metodda bitki listesi kullanmaktırBitkilerin ph tercihleri listesine bakarak toprağınızda iyi yetişen bitki ve yabancı otları gözlemleyerek ph tayini yapılabilirBu masrafsız bir yöntemdirÖrneğin toprağınızda bazı sebzelerin çok iyi gelişmesi ve bazılarınızda ölmesi durumunu gözlemleyerek bitki tercih listeisnden o bitkilerin isteklerine bakarak karar verebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com