Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cupreata, episcia, episkiya

Episkiya - Episcia Cupreata

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Episkiya - Episcia Cupreata

Episkiya Çiçeği - Episkiya Bitkisi - Episkiya Hakkında - Episkiya Bakımı

Gesnergillerdendir Anavatanı Tropikal Amerika Olan Epriscia cinsi gövdeleri sürüngen ve yayılıcı otsu bitkilerin, 30 dolayında türü vardır Bu bitkinni tüylü, kenar ve sapları mor, üzeri açık yeşil renkli yapraklarında, gümüşi ya da beyaz renkli, gösterişli damarlar bulunur Yaz mevsiminde açan çiçekleri ortak bir sapın üzerinde tek tek ya da bileşik durumda, beyaz ya da erguvanı renklerde olur 60-80 cm kadar boylanabilen bitki, özellikle ayası düz olan yaprak güzeli bitkilerle yan yana konulduğunda çok hoş bir zıtlık yaratır Ya da sarkan seper saksılara konularak sergilenir Episkiyalar, çiçekçilerde küçük boylarındayken satışa sunulmaktadır

Bitkinin üretimi, gövde çelikleri veya sürgünlerinin daldırılmasıyla olur

Episkiya'nın yetiştirilmesi için gereken şartlar:

Toprak: Episkiya, zengin karışımlı toprağı sever Bitkiye uygun toprak hazırlamak için, bahçe toprağına, kabadere kumu, yanmış çiftlik gübresi ve yaprak çürüntüsü karıştırılır

Su: Suyu makul düzeyde seven bitkinin saksı toprağının nemli kalmasına dikkat edilmelidir

Işık: Gölge ve yarı gölge yerleri seven episkiyalar, üzerine doğrudan güneş ışığı almamalıdır

Sıcaklık: Ilık ortamları severler, kışın en düşün 16C'ye kadar dayanabilirler

Gübre: Bitkiye Mayıs, Eylül ayları arasında 15 günde bir standart sıvı gübre verilir

Saksı Değiştirme: Bitkinin kökleri saksısını doldurmuşsa ilkbahar aylarında uygun toprak eklenerek bir numara büyük saksı ile değiştirilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com