Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkiden, kına, olur

Kına Hangi Bitkiden Olur

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kına Hangi Bitkiden Olur

Kınanın ortaya çıkışı - Kına nasıl elde edilir - Kına hangi bitkiden elde edilir - Kına bitkisi resimleri

Günümüzde daha çok Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve Avustralya’da kullanılan kınanın yapımında pek çok farklı bitki türü kullanılıyor Kullanılan bitkiler yakılan kınanın amacına ve bulunulan bölgenin özelliklerine göre değişiyor Kına yapımında kullanılan bitkilerin büyük çoğunluğu sıcak iklimlerde yetişiyor Hindistan’da Mehandi, Mısır’da Khenna, Arabistan’da Al-Khanna adıyla bilinen kına, Ortadoğu ve Asya’da yaygın olan lawsonia inermis adlı bir bitkiden üretiliyor, en çok Kırmızı ya da beyaz çiçekler veren bu bitki güzel kokusuyla fark ediliyor

Zaman içinde, özellikle Hindistan gibi ülkelerde bu bitkiden çeşitli kremler elde edilirmiş

Güneş yanığı gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmış Bu arada bitkinin boya gücü de keşfedilmiş Kınanın genel özelliği mürekkep gibi geçici ama deri üzerinde derin bir boya bırakabilmesi

Yaklaşık dört hafta kalabiliyor Kına, saç, tırnak gibi bölgelerin boyanmasında da etkili Yer yer kumaş boyası olarak da kullanılıyor

Kınanın kullanıldığı deri üzerinde yarattığı bazı avantajlar var Birincisi derinin sertleşmesi ve de kolay kolay terlememesi İkincisi, kınalı el ya da ayağın dışardan gelen ısıya karşı serinletici bir özelik taşıması

Kına, Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve Avustralya’da binlerce yıldır kullanılıyor, Batıda popülerleşmesi ise 1990’ların başında gerçekleşti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com