Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fagus, kayın

Kayın (Fagus Sp)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kayın (Fagus Sp)

Kayın

Daha çok kuzey bölgelerimizde doğal yayılış göstermekle birlikte kayın ağacı güneydeki Amanoslar'da da yayılış gösterir Saf yada göknar, ladin, çam ve meşelerle karışık geniş ormanlar kurar Ülkemizde 713842 Ha koru ve 1555 Ha baltalık kayın ormanı bulunmaktadır 40 m boya ulaşabilen kayınların düzgün ve silindirik gövdeleri vardır 6-9 cm uzunluktaki dalgalı kenarlı elips şeklindeki yapraklarının sonbahardaki kırmızı rengi çok etkileyicidir Yağlı meyveleri doğada yaban hayvanları için önemli bir besin kaynağıdır

Türkiye'de doğal olarak yetişen türleri;

Doğu Kayını (Fagus orientalis)
Avrupa Kayını (Fagus silvatica)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com