Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
capsularis, passiflora

Passiflora Capsularis

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Passiflora Capsularis

Çarkıfelekgiller - Passiflora Capsularis Bitkisi - Passiflora Capsularis Özellikleri - Passiflora Capsularis Hakkında

Passiflora Capsularis

Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Takım: Malpighiales
Familya: Passifloraceae
(Çarkıfelekgiller)
Cins: Passiflora
Tür: P capsularis
Binominal adı
Passiflora capsularis
L

Passiflora capsularis, çarkıfelekgiller familyasından çarkıfelek cinsinin bir türüdür

Beyaz kokulu,çiçeklere sahip bir çarkıfelek türüdür Soğuğa son derece dayanıksız olup 5 derecenin altındaki soğuklar bitkinin hasarlanmasına, 0 derecenin altındaki soğuklar ölümüne sebep olur Vanilya kokusuna benzer bir koku yayan yıldız şeklinde yeşile çalan beyaz veya soluk sarı rengi 2 ile 6cm arası boyda çiçekleri bulunmaktadır

Kırmızı renkli kapsüle benzer şeklinde meyveleri bulunmaktadır Meyveleri toksik etkili olduğundan asla yenmez Kapsül şeklindeki meyveleri olgunlaşınca,kapsül açılarak tohumları etrafa saçılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com