Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, yetiştiriciliği, yılbaşı

Yılbaşı Çiçeği Yetiştiriciliği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yılbaşı Çiçeği Yetiştiriciliği

salon bitkileri bakımı - yılbaşı çiçeği bakımı

Çoğu zaman çiçekçiden hevesle alınan yılbaşı çiçeği ertesi yıl ne yazık ki açmaz Kolay yetişen bir çiçek olmakla birlikte bazı istekleri vardır Dinlenme periyotlarına ihtiyaç duyar

Öncelikle mümkünse yazın dışarı çıkarın, yarı gölge bir yere yerleştirin Eylül - Ekim aylarında serin bir yere alın ve suyunu iyice azaltın Kasım başında asıl yerine alın ve sulamayı artırın Sulama suyuna az miktarda besin ekleyebilirsiniz Tomurcuktayken kesinlikle yerinden oynatmayın Çiçekleri bittikten sonra sulamayı tekrar azaltın Bu şekilde her yıl bol çiçek açacaktır

ÖZELLİKLERİ:

ISI: Yılbaşı çiçeğinden bol çiçek alabilmek için daima serin ortamda bulundurmak gerekir(12-15 c) Oda ısısında tomurcuk sayısı çok az, çiçek ömrü ise kısa olur

IŞIK: Direkt güneş görmeyen aydınlık bir yer iyidir

SULAMA: Çiçekteyken ve yazın düzenli sulayın Dinlenme zamanı suyu iyice azaltın

NEM: Yapraklarına sık sık su püskürtün

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com