Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açı, ağaç

Acı Ağaç

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Acı Ağaç

Acı Ağaç Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Acı Ağaç Hakkında - Acı Ağaç Faydaları - Acı Ağaç Yetiştiriciliği

(Quassia amara ve Picrasma excelsa)

Simaroubaceae familyasındandırDiğer adları Kavasya,Kuasya,Acı odun ,Acı yonga ,Acı tahtaSurinam acı ağacı yada Jamaika acı ağacı olarak ikiye ayrılırSurinam acı ağacı guyana da yetişen 2-6 metre boylarında ,parçalı yapraklı,kırmızı çiçekli,hep yeşil bir ağaçtır

Jamaika acı ağacı 10-15 m boylarında hatta 25 metreye ulaşanları da bulunan büyük bir ağaçtırDal uçlarında salkım halinde yeşilimsi çiçekler açar;zeytinimsi meyveleri vardırÇok acı olan odunu genellikle Surinam acı ağacı yerine kullanılır;bu nedenle buna Yalancı ağaç da denirAcı ağacın bileşiminde acı maddeler ,reçine,uçucu yağ bulunurİdrar arttırıcı ,solucan düşürücü,kansere karşı güçlendirici etkileri vardır

1 litre suya 5-10 gram acı ağaç yongası konup 4-6 saat kaynatılıp süzüldükten sonra günde üç kez birer bardak içilirBu suyun haşere uzaklaştırıcı etkiside vardırGünde 1-3 gram toz olarakta içilebilirDikkat: doz aşımı baş dönmesi ve kusmaya yol açar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com