Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dağ, papayası

Dağ Papayası

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dağ Papayası

Dağ papayası Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Dağ papayası Bitkisi Hakkında - Dağ papayası Hakkında

Dağ papayası (Vasconcellea pubescens), Caricaceae familyasından bitki türüdür

Şili'de, Kolombiya'da And Dağlarının 1500 ile 3000 metre arasındaki yüksekliklerinde yetişir Yaklaşık 10 metre kadar boylanabilen her mevsim yeşil ve diğer papaya türleri gibi yaklaşık 8 yıl yaşayabilen bir ağaçtır Meyvesi 6 ile 5 cm uzunluğunda 3-8 cm genişliğindedir Meyveler önce yeşil iken olgunlaştıkça sarıya ve portakala döner Meyveleri carica papaya'ya tad olarak benzer, sebze olarak pişirilebileceği gibi meyve olarak yenebilir aynen carica papaya gibi papain denen sindirici enzim yönünden zengindir
Olgunlaşan Dağ papayası meyvesi

Bu türün papayadan (Carica papaya) ayrılan özelliği soğuğa dayanıklılığıdır zira carica papaya türlerinin aksine -6,6 dereceye kadar olan soğuklara ve zor şartlara dayanabildiği gözlenmiştir Bu sebeple papaya ailesi içinde soğuğa en dayanıklı türlerden biri olarak kabul edilir Diğer özellikleri ve meyvelerinin yararları carica papaya ile neredeyse aynıdır

Bunun yanında bu tür ile bir başka papaya türünün doğal yoldan çaprazlanması ile Babako Papaya (ingilizcesi:Babaco papaya) denen yine meyveleri için üretilen Güney Amerika ve Amerika'nın subtropik bahçelerinde yetişen bir başka hibrit papaya türü elde edilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com