Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alan, bakımı, cim, tesisi

Çim Alan Tesisi Ve Bakımı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çim Alan Tesisi Ve Bakımı

Çim Nedir - Çim Yetiştiriciliği - Çim Bakımı Hakkında

ÇİM ALAN TESİSİ VE BAKIMI

Çim alanların yararları nelerdir?

1) Gözle görülen hoş bir görünüm elde etmek amacı ile tesis edilen çim alanları çevrenin kalitesini artırır

2) Çim alanları sağlıklı dinlenme ve oyun alanları olur

3) Göze hitap ederek insan yaşamını ferahlatıp rahatlama etkisi verir

4) Kent içinde ve dışında çim alanları eğlence, çalışma ve ziyaretler için güvenilir alanlar oluşturur

5) Çevrenin kalitesi yükselir Doğal güzelliklerin gerçek potansiyelini ortaya koyup çoğu yerde arazi fiyatını artırır

6) Karayollarında, demiryollarında, şevlerde toprak taşınımını engeller

7) Su yollarının belirlenmesinde kullanılırlar

8) Yüksek binaların, metal aksamların katı ve soğuk görünümlerinin yumuşamasına neden olur

9) Bitkiler ortama nem verdikleri için sıcaklık azalır Yani bitkiler ısıyı emerek klima gibi çalışırlar Bu nedenle insanlar için rahatlatıcı etki yaparlar Yaz aylarında sıcaklığı ortalama 5C° kadar kontrol ederler Çim alanları asvalta göre 6 C°, çıplak araziye göre ise 10-12 C° serin olurlar

10) 58 metrekarelik bir çim alanı insanın bir günlük oksijen ihtiyacını karşılar Oksijen vermek suretiyle havayı temizlerler

11) Polenlerin temizlenmesinde filtrasyon görevi yaparlar Kirleticilerin de emilmesini sağlarlar Kükürt ve sülfür gibi maddeleri emerler

12) Yangının yayılmasını engellerler

13) Su kaybı en aza indiği gibi su kaynakları da yeşil alanlardan beslenirler

14) Erozyonu önlerler

15) Havadaki is ve tozları engelleme açısından oldukça önemlidir Çim alanları 12 milyonluk tozu emebiliyor

16) Gürültüyü % 20-30 oranında azaltır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com