Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaçların, ağacı, cam, faydaları

Ağaçların Faydaları - Çam Ağacı Ve Faydaları

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağaçların Faydaları - Çam Ağacı Ve Faydaları

Ağaçların Faydaları Nelerdir - Çam Ağacının Faydaları Nelerdir - Çam Ağacının Yararları Hakkında - Çam Ağacının İnsan Sağlığına Yararları
Değerli dostlar, insanoğunun bencillikleri bıtmek bilmiyor Biliçsiz topluluklarda bu ego daha çok öne çıkıyor Ağacın insan yaşamındaki faydaları saymakla bitmiyecek kadar çok olduğunu hepimiz biliyoruz Çam ağacının faydaları ise bunların başında geliyor

İki ayrı sitede şahit olduğum bir olay beni üzdü, onaltı yıllık yetişmiş altı adet çam ağacı, iğneleri ve rüzgardan sallanmalarından dolayı kışın yıkılma tehlikesine karşı, site sakinleri evlerinin önündeki bu çamların kesilmesini yönetimlerine bildirmişler, yönetimde bu çamları malesef kesiyor Yapılan tüm itirazlara rağmen

Bu ağaçları kışlık odun niyetine kullanan yöneticiler ve sakınler size bir çift sözüm var Çam ağacının insanlığa olan faydalarını okuyun ve öğrenin, belki hicap duyarsınızda bundan sonra çam ağacına karşı daha duyarlı olursunuz

Çam Ağacı, latinc ismi (Pinus) , çam ağacının 115 çeşiti vardır Yerel olarak en çok kuzey yarım kürede bulunur Yurdumuz topraklarını kaplıyan hakim bitki örtüsü ağaçlarının %64'nü oluşturur Çam ağacının doğa açısından faydalarının yanında, insan sağlığı bakımından faydaları ise; Ormanlık alanlarda hava daha temizdir Bunun bazı sebepleri şunlardır; Bir ağaç yılda 700 kilo toz emiyor Bir hektar ÇAM ormanı ise yılda emdiği toz miktarı 30-40 ton arasındadır Bu nedenle ormanların havası kentlerin havasına göre %99 daha az toz içeriyor

Çam ağacının diğer faydalarını sıralıyalım; Çamın tomurcuğundan, palamudundan, cırasından, kozalağından, filizlerinden yararlanılır Ayrıca tıbbi özellikleri mevcuttur Reçinesi (terebentin) ve yapraklarında ki esansın, müzmin öksürüğü kesme özelliği bulunur, doğumu kolaylaştırır, balgamı söktürür, Akciğer hastalıklarında tedavi edici etkiler sağlar Terebentin esansı pek çok tıbbi ilacın bileşiminde vardır Güzel kokusu pekçok parfüm yapımında kullanılmaktadır Diğer bir faydasıda çam balıdır Çam balı öncelikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde üretilir Arıların çam ağaçlarının üzerinde oluşan reçineleri işliyerek elde ettikleri salgı balı türüdür İlkbahar ve Sonbahar aralıklarında işlenir Koyu bulanık kahverengi renkte, keskin bir tadı ve çam ağacına özgü rayihası vardır Çam balının solunum yollarına, sindirim sistemine olumlu etki ve faydaları tıbta kabul görmüştür Ayrıca kereste ticaretinde önemli bir yeri olan çam ağacı kağıt hamuru yapımında da değerlendirilmektedir

AĞAÇ DİKMİYORSAK, BARİ YOK ETMİYELİM

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com