Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
susam

Susam

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Susam

Susam Bitkisi - Susam Faydaları - Susam Bitkisi Hakkında

Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Sınıf: Magnoliopsida
(İki çenekliler
Takım: Lamiales
Familya: Pedaliaceae
Cins: Sesamum
Tür: S indicum
Binominal adı
Sesamum indicum
L

Susam (Sesamum indicum), Pedeliaceae familyasına ait, anavatanı Afrika olan bir bitki türü

Asya, Avrupa ve Türkiye'nin sıcak bölgelerinde tarımı yapılmaktadır Kapsül meyvelerinin içinde çok sayıda tohum bulunur ve bunlar baharat olarak kullanılır Simit, çörek üzerlerine konur Susam, tahinin ana maddesidir

Türün yağından yemeklik yağ olarak yararlanıldığı gibi, küspesi de hayvan yemi olarak kullanılır Susam yağı, soluk sarı renkli, kokusuz, alkolde az, eter ve petrol eterinde kolayca çözünen bir sıvıdır Yağ, tohumların %50'sini oluşturur Tıpta bazı preparatların hazırlanmasında zeytinyağı gibi çok eskiden beri çözücü olarak kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com