Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çöpleme

Ak Çöpleme

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ak Çöpleme

Ak Çöpleme Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Ak Çöpleme Hakkında - Ak Çöplemenin Faydaları - Ak Çöpleme Yetiştiriciliği

(Veratrum album)

Zambakgiller familyasındandır diğer adları çöpleme,,beyaz çöpleme,beyaz harbak,cumah,,çomağ,,çomak,ağu kunduzu,kunduz ağu,dokuz başlı,dokuz tepeli,kök enfiye, sumaç, zumağu

100cm boylanabilen ,kök saplı ,boyuna damarlı,sivri uçlu,iri yaprakları ve yeşilimsi beyaz çiçekleri olan ,çok yıllık,otsu bir bitkidirKök sapların bileşiminde jervin, protojervin, veratridin gibi alkaloitler bulunurBitkinin hafif siyah renkli kökü 5-10 cm uzunluk ve 15-2 cm çapında küçük bir havuç biçimindedir;bunlar sonbaharda topraktan çıkarılıp güneşte kurutulurKöklerin spazm çözücü ,yatıştırıcı ,ağrı dindirici ,aksırtıcı,kızartıcı,ishal yapıcı etkileri vardır

Dikkat;ağızdan alınması tehlikelidir!1-2 gram arasındaki yüksek doz öldürücüdürKas ağrıları ,uyuz benzeri parazitler ve deri hastalıkları için cilde dışardan uygulanır

Ak çöplemeyi Karacaotla karıştırmamak gerekirBu ikinci bitki,düğünçiçeğigillerden rizomlu ve hepyeşildirKış –ilk bahar aylarında açılan beyazımsı yeşil çiçekçiliğe uygundurVeteriner halk hekimliğinde hayvanların derilerine yerleşen asalakları öldürmek ve sancılanan hayvanları iyileştirmek için uygulanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com