Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
huş, tüylü

Tüylü Huş

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tüylü Huş

Tüylü Huş Bitkisi - Türkiye'deki Yetişen Ağaçlar - Tüylü Huş Bitkisi Özellikleri - Tüylü Huş Bitkisi Hakkında

Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Sınıf: Magnoliopsida
(İki çenekliler)
Takım: Fagales
Familya: Betulaceae
(Huşgiller)
Cins: Betula
Tür: B pubescens

Tüylü huş (Betula pubescens), huşgiller (Betulaceae) familyasından 25 m'ye kadar boylanabilen sık dallı, beyaz gövdeli bir huş türü

Morfolojik özellikleri

Dalları yukarı doğru sarkık değildir Yeni sürgünler tüylüdür Yapraklar önce tüylüdür Elips ve yumurta biçiminde, 3-5 cm uzunlukta, ucu fazla sivri değildir Yaprak kenarları katlı dişlidir Yaprak sapı tüylüdür Yapraklarında Betula pendula gibi reçine bezeleri bulunmadığından, bunların yaprakları yapışkan değildir Erkek çiçekler silindirik, 4-6 cm uzunlukta, dişi çiçekler 2,5 cm uzunluktadır Meyve yumurta biçiminde ve küçük kanatlıdır
Ekolojik özellikleri
Verimli ve nemli toprakları sever Sulak ve bataklık çevrelerinde yetişebildiği gibi nispeten kumlu topraklarda da yetişebilir Soğuğa dayanıklıdır
Yayılışı

Türkiye'de kuzeydoğu Anadolu'da doğal olarak bulunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com