Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kür, teresi

Kır Teresi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kır Teresi

kır teresinin özellikleri - kır teresi nerelerde yetişir - kır teresinin zararlarıTurpgiller ailesindendir20 ile 50 cm (santim) uzunluğunda, çok senelik, köksaplı (rizom), dik gövdeli,küçük ve gri tüylü, beyaz görünüşlü, otsu bir bitki türüdür

Dipte rozetsi olan yapraklar, üstte yumurtamsı ve eliptik, uçları üçgen ve gövde sine yapışıktır; almaşık dizilişlidir ve düzensiz ama belirgin dişlidir

Bitki Nisan ve Temmuz aylarında kokulu, beyaz püskül biçiminde toplu çiçekler verir Yüreksi meyveleri fasulye şeklinde, tohumları kestane rengindedir

Yalnızca ovalarda vardır

Dikkat, zehirli bir bitkidir! Hayvanlar için çiçek açmadan otlatılmalı veya bu sırada biçilip kurutulup yedirilmelidir Zehirlenen hayvanların sütleri soğan veya sarımsağa benzer bir koku yayar

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com