Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaçhatmi

Ağaçhatmi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağaçhatmi

Ağaçhatmi Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Ağaçhatmi Bitkisi Hakkında - Ağaçhatmi Hakkında

Hibiscus syriacus June-1jpg

Bilimsel sınıflandırma

Alem: Plantae (Bitkiler)

Bölüm: Magnoliophyta

(Kapalı tohumlular)

Sınıf: Magnoliopsida

(İki çenekliler)

Takım: Malvales

Familya: Malvaceae

(Ebegümecigiller)

Cins: Hibiscus

Tür: H syriacus

Binominal adı

Hibiscus syriacus

Ağaçhatmi (Hibiscus syriacus), ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından, çiçek açan, ve Asya'nın büyük bir kısmında yetişen ve boyu 2–4 m'ye erişen vazo şeklinde çalı türü bir bitkidir

Çok dayanıklı olan bu bitki kesilip vazoya konduğunda diğer bitkilerden daha uzun süre dayanabilir Yazları sıcak olan bölgelerde çekici beyaz, pembe, kırmızı, lavanta rengi ya da mor çiçekleri için yetiştirilir Bu çiçekler yenilebilir

Ağaçhatmi, Güney Kore'nin ulusal çiçeğidir Ulusal amblemlerde görülmesinin yanı sıra Güney Kore Ulusal Marşı'nda da çiçekten söz edilir Korece adı olan mugunghwa (Hangul: 무궁화; Hanja: 無窮花) ölümsüzlük anlamına gelen mugung sözcüğünden gelir Çiçeğin sembolük anlamı bu addan kaynaklanmıştır

Ağaçhatmi 'Diana', 'Lady Stanley', 'Ardens', 'Lucy', ve 'Blushing Bride' gibi çeşitli kültivarlarıyla oldukça popüler bir süs çalısıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com