Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geyik, safrası

Geyik Safrası

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geyik Safrası

Geyik Safrası Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Geyik Safrası Hakkında - Geyik Safrası Faydaları - Geyik Safrası Yetiştiriciliği

(Leontopodium alpinum)

Papatyagiller familyasındandırDiğer adı aslannayağı15-30 cm boylarında sık sert ve tüylü gövdeli dik ve uzun yapraklı çok yıllık otsu bir bitkidirYıldız biçimli ve bir araya toplanmış beyaz yada krem rengi çiçeklerinin arka yüzleri tüylüdür

Yüksek dağlarda 2000-2900 metre yükseklikler arasında kıraç ve soğuk bölgelerde yetişirÖrnek olarak Kırgızıstan’daki Tiyanşan ,Aladağ,Isıkgöl dağlarını sayabilirizÇiçekleri toplanıp kurutulurBitki raşitizime ve yaralara karşı kullanılır

Bir yemek kaşığı geyiksafrası çiçeği bir bardak kaynar suyla demlenir, 30 dakika bekletildikten sonra günde üç kez yemeklerden önce birer yemek kaşığı içilirSuyla kaynatılıp günde 4-5 tatlı kaşığı içilirse çocuklarda ishali keser

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com