Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahce, tacı

Bahçe Tacı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bahçe Tacı

Bahçe Tacı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Bahçe Tacı Hakkında - Bahçe Tacı Faydaları - Bahçe Tacı Yetiştiriciliği

(Coronilla emerus ve Cvaria)

Baklagiller familyasındandırDiğer adları renkli burçak,yalancı burçak,körigen,alaca taçotu

1-2 metre boylarında çok yıllık otsu yada çalımsı bir bitkidirYumurtamsı yaprakçıklardan oluşma bileşik yaprakları vardır7-20 çiçekçikten oluşan şemsiyemsi çiçeklerini nisan mayıs aylarında açarMeyveler bakla gibidirİçindeki küçük yumurtamsı tohumlar temmuz agustos aylarında olgunlaşır

Baklamsı başaklar açılmadan bitki sararmaya yüz tuttuğunda toprak üstü kısımlar biçilip kurumaya bırakılırİyice kuruyunca da dövülüp taneler kalburdan geçirilir yada rüzgarda savurarak ayıklanırSaptan ve samandan ayrılan tohumlar bir süre daha kurumaya bırakıldıktan sonra yerden kaldırılıp torbalara doldurulur

Avrupada Asyada üklemizde Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde deniz seviyesiyle 1300 metre arasında yetişirİyi bir yem bitkisidirAynı zamanda balverici bir bitkidir

Coronilla varia türünün yaprakları bir eksen çevresinde 7-12 çift yaprakcıktan oluşurÇiçekleri pembe kırmızı ,lavanta,sarı,beyaz olup 4-20 çiçek sürüngenlerin ucunda şemsiyemsi bir top oluştururBu türün genç sürüngenleri Hakkari dolaylarında yenir

Coronilla hyrcana türünün çiçekleri beyazdırAkrepkuyrugu da denen bir yıllık Coronilla scorpioides türünün çiçekleri ise sarıdır

Bahçe tacının bileşiminde yağlı asitler ,koronilin,kornizit ve A,C gibi vitaminler bulunur

Kalbi güçlendirici idrar söktürücü etkileri vardırAncak dikkat zehirli olduğu için hekim denetimi gerekir!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com