Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakımı, bonsai, ginseng

Bonsai Ginseng Bakımı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bonsai Ginseng Bakımı

Bonsai Ginseng Bakımı Nasıl Yapılır - Bonsai Ginseng Bakımı Hakkında Bilgi

Bonsai Türkiye?de de yaygın olarak satılmaya başlayan bir dekoratif bir bitki

Bonsailer hakkında en büyük yanlış anlamlardan biri hepsinin iç mekanda tutulması gerektiğinin düşünülmesidir Tropik ve yarı-tropik türler dışındaki tüm bonsailer dış mekanda büyütülmelidir Ilımlı iklim odunsu bitkiler yaşamlarını sürdürebilmek için soğuk uyku dönemine ihtiyaç duyarlar Bu uyku dönemi yıllık devrin tamamlanmasını sağlar Yaprak döken ağaçların buna çok ihtiyacı vardır, aynı şekilde ardıç ? çam gibi ılımlı her dem yeşiller de bu devirden geçmesi gerekir

Chinese Elm ve Ficus Ginseng gibi tropik bonsailer iç mekanda bakılmalıdır Ardıç ? çam gibi ılımlı iklim bonsaileri yıl boyunca dışarda tutulabilinirler Çok soğuk iklimlerde, ılımlı iklim bonsaileri sıcak sezonlar dışarıda tutulabilinir fakat kışın korumaya alınmaları gerekir

Bir bonsaiyi öldürmenin en kısa yolunun, toprağının tamamen kurumasına izin vermek olduğundan hiç şüpheniz olmasın Bununla birlikte, yetersiz sulamanın süreci hızlandırdığı gibi aşırı sulama da sağlıksız bir ağaçla karşı karşıya kalmamıza sebep olur Aşırı sulamanın etkilerinin gözle görülmesi bazen zaman alabilir ve bu durumlarda geri dönüş de zorlaşabilir

İç mekan bonsai yetiştirmede bir önemli konuda hava akışı ve nem oranıdır Yazın pencerenizi biraz açık bırakarak güzel bir hava akımı sağlayabilirsiniz Kışın ise küçük bir fan yardmıyla havanın bitkileriniz etrafında akışını sağlayabilirsiniz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com