Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altın, diken

Altın Diken

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Altın Diken

Altın Diken Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Altın Diken Hakkında - Altın Diken Faydaları - Altın Diken Yetiştiriciliği

(Scolymus maculatus)

Papatyagiller familyasındandır

15-90 cm boylarında dipten başlayarak sık ve dikenli dallı derin dişli iğne gibi batıcı yüreksi ve beyaz benekli yeşil yaprakları olan ;haziran –eylül aylarında yaprak koltuklarında sarı kömeçli tek çiçekler açan iki yada çok yıllık otsu bir bitkidir

Avrupada Batı Asya ve Kuzey Afrika İspanyada Kanarya adalarında ve Türkiyede sürülmeyen tarlalarda yol kenarlarında hendeklerde bulunurAvrupada tarım alanları için zararlı sayılan 580 ottan biridir

Şevketi bostan gibi değerlendirilir

Tazeyken toprak üstü kısımları ve etli sulu kökleri sebze olarak pişirilerek yenirBunun için yemek olarak yenebileceği gibi çay olarakta demlenir20-50 gram bitki 1 litre kaynar suda demlenip günde 2-3 kez birer bardak içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com