Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kasnak, meşesi

Kasnak Meşesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kasnak Meşesi

Kasnak Meşesi Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Kasnak Meşesi Bitkisi Hakkında - Kasnak Meşesi Hakkında

Kasnak meşesi (Quercus vulcanica), kayıngiller (Fagaceae) familyasından 25-30 m boya ulaşabilen geniş ve yaygın tepeli bir meşe türü
Morfolojik özellikleri

Genç sürgünler sarımtrak veya kırmızımtrak olup, önceleri tüylü daha sonraları çıplaktır Tomurcuklar büyük yumurta biçiminde kahverengi kırmızı, tüysüzdür Tomurcuk pullarının kenarları kirpiklidir Yapraklar sürgünler üzerinde oldukça aralıklı dizilmiştir Yaprak ayası ters yumurta veya eliptik biçimli, dip tarafı çarpıktır Yaprakların alt yüzü basık ve yıldız tüylüdür Üst yüzü çıplak ve koyu yeşildir Kadeh çok belirgin ve yarımküre şeklindedir
Dağılımı

Türkiye'de endemik bir türdür Kütahya, Konya, Afyon, Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Yukarı Gökdere yörelerinde bulunur 1300-1800 m yükseltilere kadar çıkabilir
Odunu ve kullanım alanı

Çok değerli odunları vardır Yıllık halkalar son derece dar olduğunda kaplamalığa elvereşlidir Parke yapımında ve kasnak yapımında kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com