Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
civanperçem, sarı

Sarı Civanperçem

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarı Civanperçem

Sarı Civanperçem Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Sarı Civanperçem Yetiştiriciliği - Sarı Civanperçem Hakkında

SARI CİVANPERÇEMİ

(Achillea biebersteinii)

Papatyagiller familyasındandırDiğer adı pire otu

10-100 cm boylarında , sık tüylü,ince tüysü parçalı, yaprakları olan, kömeçler halinde sarı çiçekler açan çok yıllık otsu bir bitkidir

Anayurdu Avrupa ve Asya’nın ılıman bölgeleridirAmerika’da da bulunurÜlkemizde Ege dışında hemen her yerde görülür

Çiçek durumlarında yüksek oranda bir uçucu yağ bu uçucu yağda da büyük oranda sineol bulunur

Bitkinin çiçekli dalları iştah açıcı etki gösterirCivanperçemi türleri genelde yara iyileştirici olarak bilinir

Elazığ dolaylarında da pirelere karşı kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com