Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beladur

Beladur

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beladur

Beladur Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Beladur Hakkında - Beladur Faydaları - Beladur Yetiştiriciliği

(Semecarpus anacardium)

Anacardiaceae familyasındandır

Diğer adları keşu ağacı, mavun5 metre boylarında yuvarlak ve yumurtamsı yapraklı haziran –eylül aylarında yeşilimsi sarı çiçekler açan şemsiyemsi bir ağaçtırKasım aralık aylarında hoş ve asitli kokulu siyahımsı meyveler verirBunlar kuşburnuna ,hatta minik bir kalbe benzer

Meyveden çıkan siyahımsı özsu pamuklu kumaşlara desen boyalamada ve romatizmaya karşı ilaç yapımında kullanılır

Yedi adet meyveyi bir bardak suyla kaynatıp soğutup süzdükten sonra günde bir kez akşamları içmek gerekir

Meyveden çıkarılan yağ günde iki kez yaranın burkulan yada ağrıyan yerin üzerine sürülür

Aynı yağ hayvan yaralarına da sürülür

Ancak dikkat zehirlidir!Günlük doz 2 gramın üzerine çıkmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com