Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kancası, şeytan

Şeytan Kancası

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytan Kancası

Şeytan Kancası Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Şeytan Kancası Yetiştiriciliği - Şeytan Kancası Hakkında

ŞEYTAN KANCASI

(Harpagophytum procumbens)

Susamgiller familyasındandır

1 metre derinliğe kadar inen kökleriyle çok yıllık 1-15 metrelik saplarıyla yerde sürünen otsu bir bitkidirBitkinin büyük yumru biçiminde ikincil kökleri de vardırKarşılıklı dizilişli etli yaprakları yumurtamsı parçalı ve dalgalı;bunların koltuğundan tek olarak çıkan 4-6 cm boyutundaki borumsu muhteşem çiçekleri önceleri solgun pembe sonraları morumsu kırmızıdır10-20 cm uzunluğundaki meyvelerin 5-8 cm uzunluğunda çok ilginç kancaları vardır

Güney Afrika’ya özgü bir bitkidirAfrika’nın güneybatısında en çok Namibya’da kalahari çölünde yetişir

“Şeytan kancası”adı meyvelerde bulunan kamcamsı dikenlerden gelirBilimsel adındaki”harpagos”sözcüğü de Yunanca kanca anlamındadırBitki bunlarla antilopların ayaklarına tutunur ve onların adeta şeytani bir dansla hoplayıp zıplamalarına yol açar

Halk hekimliğinde kullanılan kökler 15-25 cm çapında 4-5 mm eninde ve acı lezzetlidir

Afrikalı büyücüler bu bitkiyi çok çeşitli rahatsızlıklara karşı kullanmışlardır

İkincil köklerin bileşiminde sterol,herpakokinnon ,triterpenik asit,flavonoitler,herpajit,herpagozit,prokimbit bulunur

Ağrı ve iltihap gidericidirRomatizmal ağrılara ,eklem iltihaplarına,engel ağrılara karşı kullanılırSporcular zorlamayla ortaya çıkan kas ve eklem ağrılarına karşı kullanılır

Sabah-öğle –akşam yemeklerle birlikte ikişer kapsül toz alınır yada kaynatılan köklerin suyu içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com