Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annatto

Annatto

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Annatto

Annatto Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Annatto Hakkında - Annatto Faydaları - Annatto Yetiştiriciliği

(Bixaceae ya da Dicotyledoneae familyasındandır

15-8 metre boylarında dekoratif görünümlü hep yeşil bir ağaçtırAnayurdu hep tropikal amerikadır zamanla bütün tropikal bölgelere yayılmıştır 10 -30 cm uzunlugundaki iri yüreksi yaprakları tazeyken pas rengi tüylü sonraları tüysüzdürİki yaşından itibaren 10 -20 si bir arada 9 cm çapındaki kırmızı ve beyaz çiçekler açarBunlar yumuşak kıllı kalp biçimli kırmızı yada turuncu meyvelere dönüşürMeyvenin 2-3 cm kalınlığındaki kırmızı ve yağlı etli kısmının içinde 50 dolayında piramidal tohum bulunur

50 yıl dolayında yaşayan ağacın üretimi çelikle yada tohumla yapılır

Amerika yerlileri onu savaş sırasında gövdelerini boyamada kullanmışlardır kimi dillerdeki kırmızı ten ya da ingilizce ve fransızcadaki dudak boyası ağacı adının sebebi budur

Amozon yerlileri bitkinin kırmızı tohumundan elde ettikleri tozu yüzlerini boyamada kullanmışlardır;böylece hem güçlü güneş ışınlarından hemde böcek sokmalarından korunmuşlardır Meyveden çıkan tohumlar yada tohumun üzerindeki etli kısım boyar madde olarak kullanılır

Bileşiminde A vitamini ,selenyum ,boyar madde;boyar maddenin içinde de biksin ve robiksin bulunur

Antioksidandır mikrop öldürücü ,ateş düşürücüdür,baş ağrılarını giderir,kusma ve bulantıları önler,deriyi ultraviyole ışınlarına karşı korur,cilt rahatsızlıklarına, yanıklara, böcek sokmalarına iyi gelir

Kusma ve bulantı için yaprakları kaynatılıp içilir,baş ağrısına yaprakları ve kökleri ateş düşürmek içinse meyvenin kabuğu kullanılır

Ancak dikkat alerjiktir kurdeşene yol açabilir Eczacılıkta da balgam söktürücü olarak yer alır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com