Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kara, yosununun, özellikleri

Kara Yosununun Özellikleri

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kara Yosununun Özellikleri

Kara Yosun Bitkisi - Kara Yosununun Özellikleri

Kara yosunları (Bryophyta), ciğer otları, boynuz otları ve yapraklı kara yosunlarını kapsayan bitkiler bölümü

"Bryopsida" tek sınıfını kapsar Sistematikdeki yeri değişkenlik gösteren bir gruptur

Çok hücreli, fotosentetik bitkilerdir Kara yosunlarının iletim sistemleri ve gerçek kök, yaprak ve gövdeleri yoktur Çoğu yapraklı olan küçük yapılı türler içerirler

Kök yerine bir ya da çok hücreden oluşan rizoidler (köksü yapılar) bulunur

Kara yosunlarında sporofit ve gametofit evre olmak üzere 2 farklı yaşam evresi vardır

Gametofit evrede bitki tamamen ince ve yumuşak yapraksı formda ve bir sapa bağlı olup, birkaç hücre kalınlığında olan yapraklar orta ana damar genellikle içermez

Döl almaşıyla eşeyli ürerler

Fotosentezin büyük bir kısmını gametofit nesil gerçekleştirir

Fotosentez sonucu oluşan besinlerini depolayan bitkilerdendirler

Yaklaşık 16000 türü bilinmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com