Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aslan, pençesi

Aslan Pençesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aslan Pençesi

Aslan Pençesi Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Aslan Pençesi Hakkında - Aslan Pençesi Faydaları - Aslan Pençesi Yetiştiriciliği

(Alchemilla vulgaris)

Gülgiller familyasındandırDiger adları Aslan ayağı,fındık otu,şahten,şehduran,Fransa daki adlarıysa Aslan ayağı,Tavşan ayağı,Notre Dame ‘ın mantosu,Kadın mantosu, Hizmetçi kız, Şebnemli

Bu son ad ‘şebnemli’ boşuna değil ;Avrupada simyacılar uzun yıllar madenleri altına dönüştürmede hayalleri için bu bitkinin yapraklarının ince kenarlarındaki dişlerin üzerine biriken çay damlalarından şebnemlerden medet ummuşlardır

Bitkinin latince adındaki “alchemilla”sözcüğü ,Simyadan ,Simyacılardan ,Arapçadaki “sihirli küçük şey sözünden gelmektedir

Aslanpençesi 15-60 cm boylarında ,tüylü ,hafif yassı,yapraklı,çok yıllık,otsu bir bitkidirDoğa ve bitki dostu Maurice Messegue “hiçbirşey ,herkesin tanıdığı aslanpençesinin parmaklı yaprakları kadar güzel olamaz…”demektedirBitki yaz aylarında gevşek salkımlar halinde küçük yeşilimsi sarı çiçekler açarBunların taçyaprağı yokturBitkinin yaprakları ince ince doğranarak salatalara konulabilir

Ülkemizde nemli çayırlarda ,orman kenarlarında,otlaklarda görülürAncak kültür yoluyla yetiştirilmesi de mümkündürZengin ve güneşli ya da hafif gölgeli topraklarda üretimi yapılırYaz sonunda çiçekli ve yapraklı dalları toplanıp kurutulur

Bileşiminde tanen ,glikozitler,asit,acı madde ve madeni tuzlar bulunurBitkinin şifalı etkisinden yararlanmak için yaprakları ve çiçekli sapları toplanıp gölgede ,havadar bir yerde kurutulur

Aslanpençesiyle yapılmış çay aybaşı kanamalarını düzene sokar azaltır Menopoz dönemlerinde rahatlatıcıdır Kadınlık organıyla ilgili her türlü şikayete iyi gelir

Kanamalarda ve yaralanmalara ,böcek ısırıklarına karşı lapası yada kaynatılmış suyu dışardan uygulanırGöz el ayak ve vajinal yıkamalarda kullanılırAgız yaralarında ,diş çekimi sonrasında da gargara yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com