Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boynuzlu, gelincik

Boynuzlu Gelincik

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boynuzlu Gelincik

Boynuzlu Gelincik Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Boynuzlu Gelincik Hakkında - Boynuzlu Gelincik Faydaları - Boynuzlu Gelincik Yetiştiriciliği

(Glaucim corniculatum)

Gelincikgiller familyasındandırDiğer adları mahmuzlu gelincik, boynuzlu haşhaş, deniz haşhaşı, çanak kıran, çömlek çatlatan, eşek lalesi, gül fatma, gül hatun,gülgülüm

30-50 cm boylarında bir yada çok yıllık otsu bitkidirTabandaki yapraklar kemansı tüysü bölmeli yukarıdakiler yumuşak uzun tüylüdürYaz aylarında açan gösterişli çiçekleri tek tek ve uçlarda turuncu yada kırmızımsıdır,dip kısımları siyahtırMeyvesi 10-20 cm boyunda çubuk yada boynuz şeklinde çok tohumlu bir kapsüldürNadasa bırakılmış tarlalarla yol kenarlarında kendiliğinden yetişirPark ve bahçe çiçeği olarak da yetiştirilir yer değiştirmeye duyarlı olduğu için doğrudan tohumla ekilmelidir

Bitkinin genelinde protopin, sanguinarin, glausin benzeri alkaloitler,tohumlarındaysa sabit yağ bulunur

Kurutulmuş çiçekli ve yapraklı dallarının yatıştırıcı, öksürük kesici, uyku verici etkisi vardırNadiren uyutucu olarak kullanılır

Yapraklarından hazırlanan ekstre böcek öldürücüdürHalk arasında zehirli olarak bilinir;ama zehirlenmeler görülmez ; keskin lezzeti yüzünden insanlar da hayvanlarda yemezler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com