Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gül, hatmi

Gül Hatmi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gül Hatmi

Gül Hatmi Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Gül Hatmi Hakkında - Gül Hatmi Faydaları - Gül Hatmi Yetiştiriciliği

( Althaea rosea)

Ebegümeciğiller familyasındandır

3 metre boylarında bir iki yada çok yıllık otsu bitkilerdirUzun saplı yaprakları 3-5 parçalıdırTemmuz – eylül arasında açan 75 cm genişliğindeki çiçekleri genellikle pembe yada bazen mordurAma siyah dahil daha pek çok renk çiçek açanları da vardırAyrıca tek katlıları olduğu gibi katmerli açanları da bulunur

Çin kökenlidir, ancak güzel çiçekleri nedeniyle dünyanın hemen her yerinde bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilirYazın çiçeklenmesi isteniyorsa sonbaharda yada kış sonunda bir sonraki yıl çiçeklenmesi isteniyorsa ilkbaharda ekim yapılır15-21 derecelik sıcaklıkta yerden filizlenme 12-21 gün içinde gerçekleşirEkimden sonra üstü örtülmemelidir, çünkü gün ışığı tohumun çatlamasını hızlandırır

Bitkinin bileşiminde uçucu yağ , müsilaj , tanenler, altein, ve helmeli maddeler bulunurKurutulmuş çiçekleri yan etkisiz iyi bir ilaçtır

1 litre kaynar su 50 gram çiçek üzerine dökülür, 10 -15 dakika dinlendirildikten sonra süzülüp içilirse , göğüs yumuşatıcı, idrar arttırıcı etkiler ortaya çıkar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com