Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
otu, şifa

Şifa Otu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şifa Otu

Şifa Otu Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Şifa Otu Yetiştiriciliği - Şifa Otu Hakkında

ŞİFA OTU

(Erigeron canadensis)

Papatyagiller familyasındandır

10-100 cm boylarında, dik gövdeli, üstte dallı, tüylü bir ya da çok yıllık, otsu bir bitkidir

Çok parçalı, şeritsi yaprakları, haziran-ekim aylarında açan beyazımsı sarı çiçekleri vardır

Anayurdu Kuzey Amerika olan bitki (adı Kanada’yla ilgili zaten) 17yy’da Avrupa’ya yayılmıştırÜlkemizde de 1000 metre yüksekliğe kadar işlenmemiş alanlarda kendiliğinden yetişir

Bileşiminde flavonoitler, protistositler, sepi maddeleri, eterik yağ, C vitamini, karoten ve kauçuk; eterik yağın içinde de bol miktarda terpinol, limon ve diponten bulunurBu yüzden bitkinin yağı parfümeri ve gıda sanayinde kullanılır

Toprak üstü kısımlarının idrar arttırıcı, ishal giderici, kan dindirici, gut hastalığını iyileştirici etkisi vardırProstata, adet kanamalarına, kanlı basura, burun kanamalarına da iyi gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com