Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
budak, diş

Diş Budak

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Diş Budak

Diş Budak Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Diş Budak Hakkında - Diş Budak Faydaları - Diş Budak Yetiştiriciliği

(Fraxinus excelsior)

Zeytingiller familyasındandırDiğer adları Demirağacı, Demircik

Özellikle Karadeniz ormanlarında bulunan 40 metre kadar boylanabilen, kışın yapraklarını döken, gösterişli bir ağaçtırYaprakları 7-13 adet sapsız yaprakçıktan oluşurEsmer çiçekleri korollasız, taçyapraksızdır ve yapraklardan önce oluşurAğacın ağır ve sert odunu mobilyacılıkta ve spor aletleri yapımında kulllanılır

Bileşiminde uçucu yağ, tanen, reçine ve fraxin glikoziti bulunur

Tazeyken toplanıp kurutulmuş yapraklarından 20 gramının üzerine 1 litre kaynar su dökülür, 10-15 dakika bekletildikten sonra süzülür, günde 3 kez birer bardak içilirse, idrar arttırıcı ve emzikli anneler için süt arttırıcı etkiler elde edilir

Ağacın kabuklarının da ishal giderici, ateş düşürücü, güçlendirici etkileri vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com