Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ateş, dikeni

Ateş Dikeni

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ateş Dikeni

Ateş Dikeni Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Ateş Dikeni Hakkında - Ateş Dikeni Faydaları - Ateş Dikeni Yetiştiriciliği

(Pyracantha coccinea)

Gülgiller familyasındandırDiğer adları tavşan elması,ebem bükü,kuş alıcı,kirkat2-5 metre boylarında ,dikenli ilkbaharda küçük beyaz çiçekler açan dekoratif bir ağaçcıktırPark ve bahçelerde serbest bırakılırsa ilk beş yılda 2 metreye 20 yılda en çok 5 metreye ulaşırKırmızı meyvelileri hepyeşilken sarı meyvelileri kışın yapraklarını döker

Çiçeklerinin kokusu pek hoş değildir bunlar yaz sonunda öbek öbek 5-7 mm çapındaki yuvarlak boncuksu meyvelere dönüşürOlgunlaşan meyveler yumuşar ve insanlar tarafından olduğu kadar kuşlar tarafından da sevilerek yenirJölesi yapılır,portakal reçeline eklenir

Ancak meyvenin çekirdeğinde ve bitkinin yapraklarında oksijen siyanürü bulunabilirÇok az miktarda kullanıldığında nefesi açan sindirimi kolaylaştıran bu maddenin yüksek miktarı insanı zehirleyebilir

Anavatanı Çin,Güneydoğu Avrupa ve asya dırBol killi,kireçli,kuru,nemli ve suyu süzülen tüm topraklarda yetişebilirİlkbaharda ve yaz ortasında potasyumca zengin gübre vermek gerekir

Ateş dikeni ingiltere de doğu yada güneye bakan duvarlara gerdirilmiş tellere yada monte edilmiş kafeslere sardırılarak yetiştirilmektedirTellerin arası 30 cm dirİlkbaharda ve yazın gerektikçe ama tercihen eylülde budanır

Hava kirliliğine dayanması odunsu ve dikenli yapısı öbek öbek renkli meyveleriyle hoş bir görüntü oluşturması onu bahçelerde çit bitkisi olarak yetiştirmeye yeter de artar bile

Bu dekoratif bitkinin meyveleri kimi avrupa ülkelerinde kalp yatıştırıcı olarak kullanılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Ateş Dikeni

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ateş Dikeni

Ellerin dert görmesin Canısı…
Teşekkürler…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com