Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayçiçeği

Ayçiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayçiçeği

Ayçiçeği Hakkında - Ayçiçeği Faydaları - Ayçiçeği Kullanımı

BULUNDUĞU YERLER:Vatanı MeksikadırMemeleketin her tarafında ekilen bitkilerdendir

YAPISI:2,5 m kadar yüksek olan gövdenin içi yumuşak özel dolu, sert kıllarla kaplı, doğru, bir yıllık otsu bir bitkidirYapraklar kalp şeklinde, büyük, uzun saplı, almaşık, kıllı, çiçek tablası büyüktürÇiçekler sapın tepesinde bulunurKenar yapraklar iri dilcikli, sarı renktedirlerKenar yapraklar meyvesizdirİçeridekiler borumsu, iki cinsiyetli (hünsa), sarı kahvedirBalverici bir bitkidir

KULLANILAN KISIMLAR:Kenar sapı ve yapraklar kullanılırBunlar çiçek açma zamanında toplanırToplanıldığı zaman içerideki çiçeklerin zarar görmemesine dikket edilmelidirToplanan materyal asla çiğnenilmemelidir, bastırılmamalıdır; zira kururken kararırlarGölgede veya 40 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulurKuru yapraklar sarı, kokusuz veya hafif bal kokulu ve helmemsi acı tattadırBalya halinde paketlenir

KİMYEVİ TERKİBİ:Çiçekler solant asidi, flavon asidi, kversimeritrin, ksantofil, betain, kolin, antosianin, organik tuzlar ve hormonlar ihtiva eder

HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR:İştah açıcı ve salgı bezlerini yumuşatıcı tesirdedirİştahı ıslah edici ilaç olarak, mide ve bağırsak ağrılarında tavsiye edilirBirçok ilaçların esaslarını (yağı) oluşturur

Halk tababetinde sıtma, sara (epilepsi), nefes darlığı, yüksek tansiyon, akciğer iltihabı, başa kan hücumunda, asabiyet vs hallerde kullanılması tavsiye edilirÇiçek yapraklarının haşlamasıyla saçların sarı rengi muhafaza edilir

KULLANILIŞI:Bitkiden 2 çorba kaşığı 300 gr kaynar su ile haşlanır ve 2 saat bekletilirGünde 3 defa yemeklerden evvel birerçay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com